Medisch afval

Heb je extra afval door een medische aandoening? Bijvoorbeeld door incontinentie of dialyse? Dan kun je gebruikmaken van een regeling voor medisch afval. Deze regeling houdt in dat je een extra container van 240 liter ontvangt. De container wordt een keer in de twee weken geleegd. Vanaf 8 april 2024 wordt het medisch afval ingezameld.

Regeling voor medisch afval

Sinds 1 januari 2024 geldt er een regeling voor medisch afval. Heb je extra afval door een medische aandoening, dan ontvang je een extra container van 240 liter.

Vraag een extra container aan

Maak je nog geen gebruik van deze regeling voor medisch afval? Stuur een mail naar reiniging@mijngemeentedichtbij.nl. Je ontvangt daarna een formulier dat je invult en terugstuurt. We vragen daarbij om een handtekening of stempel van de behandelend arts of huisarts. Nadat het formulier is beoordeeld, nemen we contact met je op voor een afspraak om de container te laten plaatsen.

Wat mag wel en niet in de container?

Wel medisch afval

  • Verband en wondverzorgingsmaterialen;
  • Medicijnresten die niet in de originele verpakking zitten;
  • Diabeteshulpmiddelen (zoals naalden en teststrips);
  • Katheters en stoma-afval.

Geen medisch afval

Spuiten of overgebleven medicijnen uit het medicijnkastje vallen niet onder medisch afval, maar onder klein chemisch afval. Denk bijvoorbeeld aan restanten van hoestdrank, pillenstrips en injectienaalden. Deze kunnen worden ingeleverd bij de apotheek of bij een van de milieustraten.