Gladheidsbestrijding

Vragen? We helpen je graag!

Bel het Servicepunt Openbare Ruimte via (073) 553 16 44.

Let op

Op dit moment zijn veel wegen glad. Helaas kunnen we niet alle wegen en fietspaden binnen de gemeente strooien. De strooiroutes vind je hieronder op de pagina. Blijft de gladheid aanhouden, dan strooien we ook buiten de normale routes.

In de periode november tot april is er altijd kans op gladheid. Door vorst en/of sneeuwval kunnen wegen, fietspaden en bruggen glad worden. Wij zorgen voor gladheidsbestrijding in onze gemeente. 

Wat wij doen aan gladheidsbestrijding

Ons doel is elke hoofdweg, fietspaden en elke wijkontsluitingsweg veilig te houden. Onze collega’s van het team Wijkbeheer kunnen we hiervoor elk uur van de dag inzetten. Via een alarmeringssysteem worden zij opgeroepen voor gladheidsbestrijding. We bestrijden gladheid op twee manieren:

  1. Preventief strooien
    Om gladheid te voorkomen strooien we vooraf met nat zout. Dit doen we dus wanneer er gladheid wordt verwacht.

  2. Curatief strooien
    Om gladheid te verminderen strooien we achteraf met nat zout. Dit doen we dus wanneer er al sprake is van gladheid.

Rijd bij gladheid altijd en overal rustig

Zelfs een gestrooide weg kan nog problemen opleveren. Daarom adviseren wij bij gladheid altijd en overal rustig te rijden. Let op! Als een straat is opgenomen in een strooiroute biedt dit nog geen absolute garantie voor veiligheid. Bovendien kan het door allerlei omstandigheden voorkomen dat wij vertraging oplopen met het strooien of zelfs helemaal niet kunnen strooien.

Waar we strooien