Trouwen of geregistreerd partnerschap

Let op

Op dit moment zijn er in verband met het coronavirus maatregelen genomen. De richtlijnen van het RIVM zijn hierbij leidend. Om de 1,5 meter steeds te kunnen waarborgen kunnen er een aangepast aantal gasten aanwezig zijn bij jullie ceremonie:

  • Kosteloze ceremonie op het gemeentehuis (kamer 5): maximaal 4 personen, inclusief 2 getuigen.
  • Ceremonie in de Muziekkamer: maximaal 30 personen
     

Daarnaast gelden natuurlijk de basisregels:

  • Schud geen handen
  • Heb jij of een van je gasten last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden, koorts (boven 38 graden) en/of benauwdheid? Blijf dan thuis.

Jullie willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Een spannende tijd. Bij ons regel je het eenvoudig in een paar stappen. Een huwelijk of partnerschapsregistratie kun je minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar vóór de gewenste datum reserveren. 

Een partnerschapsregistratie is in Nederland bijna gelijk aan een huwelijk. De rechten en plichten tussen gehuwden en tussen partners zijn gelijk. Ook de voorwaarden, eisen en documenten die jullie moeten inleveren zijn gelijk. Wij controleren of jullie mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap mogen aangaan. Willen jullie meer informatie over de procedure, de datum, de trouwlocatie of de trouwambtenaar? Bel ons via telefoonnummer: (073) 553 11 11.

Stap voor stap

  1. Kies voor huwelijk of partnerschapsregistratie
  2. Kies dan een datum en locatie.
  3. Maak een afspraak met ons, of bel ons voor meer informatie (073) 553 11 11.
  4. Heb jij of jouw partner niet de Nederlandse nationaliteit én verblijf je niet rechtmatig in Nederland? Of woon je permanent in het buitenland? Bel dan met ons (073) 553 11 11.