Zwerfafvalactie kinderburgemeester

Jullie doen mee aan de zwerfafvalactie in Sint-Michielsgestel! Tije Tel, de kinderburgemeester in Sint Michielsgestel, organiseert van 19 juni tot 26 juni een zwerfafvalactie voor basisschoolkinderen uit onze gemeente. De basisschool die het meeste afval inzamelt, wint een leuke prijs. Ook is er op iedere basisschool een prijs voor de leerling die het meeste zwerfafval heeft verzameld. 

Voor wie?

Leerlingen van de basisscholen De Parel, Sint Lambertus, De Bolster, De Wegwijzer, Herman Jozef en De Kleine Beer kunnen meedoen aan deze actie. 

Wat kun jij doen?

Op maandag 19 juni is de aftrap van deze zwerfafvalactie. Bekijk het filmpje dat je kunt afspelen tijdens de start van de week waarmee je de kinderen van jouw school kan enthousiasmeren om mee te doen aan deze actie. 

Hier vind je ook voorbeelden van middelen die je kunt inzetten via jullie eigen kanalen zoals:

Verzamelen van de zakken zwerfafval

Natuurlijk moeten de zakken met zwerfafval ook ergens verzameld worden. Wij hopen dat jullie hier voor deze week een mooi plekje bij jullie school kunnen vinden. Het voorstel is om aan iedere zak een kaartje te bevestigen door de leerling met zijn of haar naam. Zouden jullie zelf de leerling willen selecteren die het meeste zwerfafval heeft opgehaald? De winnende leerling kunnen jullie doorgeven via duurzaamheid@sint-michielsgestel.nl voor woensdag 28 juni. Dan kunnen wij deze leerling uitnodigen voor de prijsuitreiking op woensdagmiddag 5 juli in de raadszaal op het gemeentehuis. Graag vragen we jullie om ook het totaal aantal zakken aan ons door te geven via duurzaamheid@sint-michielsgestel.nl.

Maandag 26 juni halen we de zakken op

Maandag 26 juni zal de afvaldienst van de gemeente het verzamelde zwerfafval bij jullie ophalen. Dit doen zij rond 13.00 uur. 

Bedankt voor jullie hulp!

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast over deze zwerfafvalactie zijn als wij en jullie leerlingen kunnen inspireren om hieraan mee te doen!

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

Tije Tel
Kinderburgemeester Sint-Michielsgestel