Uitbreiding speeltuinen in Berlicum

We breiden 2 bestaande speeltuinen in Berlicum uit. Er komen (bijna) volledig natuurlijke speelmogelijkheden en een multifunctioneel kunstgrasveld. Naast spelen is elkaar ontmoeten en contact met elkaar hebben een belangrijk onderdeel van de speeltuinen.

Aan de Groeskant en Duifhuis in Berlicum

De natuurspeeltuin in Sint-Michielsgestel heeft meerdere initiatiefnemers geïnspireerd. Stichting Speelpark ’t Kwetterbeekje en 4 dames uit de wijk Westerbroek in Berlicum hebben dit initiatief gedeeld met de wijkmakelaar.

Speeltuin 't Kwetterbeekje

Fase 1 van Speelpark ’t Kwetterbeekje hebben we al gerealiseerd. Door heel scherp onderhandelen en heel veel zelf doen hebben de initiatiefnemers ontzettend veel bereikt met het beschikbare budget. Dankzij het succes van fase 1 hebben ze met crowdfunding al een mooie aanzet voor fase 2 en door de opbrengst van een jubileumactie van een Berlicums bedrijf is daar nog een mooi bedrag aan toegevoegd. Als het ontwerp en de begroting voor fase 2 klaar zijn onderzoeken we de subsidiemogelijkheden. Het is de bedoeling om in 2020 fase 2 te maken. 
Bekijk het filmpje op YouTube

Hoe speeltuin 't Kwetterbeekje eruit komt te zien

Tekening van hoe speeltuin in Berlicum eruit komt te zien
Tekening van hoe speeltuin in Berlicum eruit komt te zien

Speeltuin De Bult

Speeltuin De Bult is een iets minder ambitieus initiatief, maar heeft wel een belangrijke verbindende functie in de wijk. In de verouderende wijk komen steeds meer jonge gezinnen wonen en komt steeds meer behoefte aan ontmoeting en gezamenlijkheid. De speeltuin is een manier én een locatie om hier vorm aan te geven. De buurtdag om samen aan de speeltuin te werken was een groot succes en ook de officiële opening voor de hele buurt was goed bezocht, ondanks het slechte weer.
Bekijk het filmpje op YouTube

Werkzaamheden aan speeltuin de Bult