Uitbreiding speeltuinen in Berlicum

We hebben twee bestaande speeltuinen in Berlicum uitgebreid. Er zijn (bijna) volledig natuurlijke speelmogelijkheden bij gekomen en een multifunctioneel kunstgrasveld. Naast spelen is elkaar ontmoeten en contact met elkaar hebben een belangrijk onderdeel van de speeltuinen.

Aan de Groeskant en Duifhuis in Berlicum

De natuurspeeltuin in Sint-Michielsgestel heeft meerdere initiatiefnemers geïnspireerd. Stichting Speelpark ’t Kwetterbeekje en vier dames uit de wijk Westerbroek in Berlicum hebben in hun eigen dorp mooie extra speelvoorzieningen gemaakt.

Speeltuin 't Kwetterbeekje

Speelpark ’t Kwetterbeekje hebben we in twee fases gerealiseerd. Door heel scherp onderhandelen en heel veel zelf doen hebben de initiatiefnemers ontzettend veel bereikt met het beschikbare budget. Dankzij het succes van fase 1 hadden ze met crowdfunding al een mooie aanzet voor fase 2 en door de opbrengst van een jubileumactie van een Berlicums bedrijf is daar nog een mooi bedrag aan toegevoegd. Met een aantal zelf aangevraagde subsidies en een bijdrage van de gemeente was de begroting voor fase 2 rond. Eind juni 2020 is fase 2 opgeleverd.

Filmpjes

Bekijk het filmpje van fase 1 op YouTube.
Bekijk het filmpje van fase 2 op Youtube.

3 personen staan bij de houten ingang van de speeltuin

Speeltuin De Bult

Speeltuin De Bult is een iets minder ambitieus initiatief, maar heeft wel een belangrijke verbindende functie in de wijk. In de verouderende wijk komen steeds meer jonge gezinnen wonen en komt steeds meer behoefte aan ontmoeting en gezamenlijkheid. De speeltuin is een manier én een locatie om hier vorm aan te geven. De buurtdag om samen aan de speeltuin te werken was een groot succes en ook de officiële opening voor de hele buurt was goed bezocht, ondanks het slechte weer.
Bekijk het filmpje op YouTube.