Schoolproject klimaatwarenhuis

Het klimaat verandert. We zien vaker hevige neerslag en wateroverlast, maar ook langdurige droogte en extreme hitte. Dat merken we in ons dagelijks leven. Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan een duurzame straat, gemeente en wereld. Tips, hulpmiddelen en inspirerende voorbeelden voor professionals én inwoners zijn verzameld in het Klimaatwarenhuis. Sinds kort staat er ook een mooi voorbeeld uit onze eigen gemeente in dit warenhuis. Bekijk het warenhuis via deze link: www.klimaatadaptatiebrabant.nl/klimaatwarenhuis

Een gezamenlijk initiatief

Het klimaatwarenhuis is een initiatief van de regio Noordoost Brabant en provincie Noord-Brabant en van en voor iedereen. Van het afkoppelen van regenpijpen tot geveltuintjes en van regentonnen tot schoolprojecten.

Scholenproject: hoe ga je op een duurzame manier van A naar B?

Vorig jaar organiseerden we samen met het Elde College een wedstrijd voor de eerstejaars leerlingen rondom de actuele thema’s duurzaamheid, mobiliteit en klimaatveranderingen. In de wijk en in de stad moeten mensen zich op een zo duurzaam mogelijke wijze van A naar B kunnen verplaatsen. Hoe komen al die mensen bij hun woning en gaan ze naar hun werk? Omdat fietsen een erg duurzame manier van transport is zal dit gestimuleerd moeten worden. Maar hoe? Dit scholenproject, bedacht en opgezet door gemeente Sint-Michielsgestel, is nu opgenomen in het klimaatwarenhuis en kan vanuit daar gebruikt worden door andere gemeenten en scholen. 

Bekijk het scholenproject via deze link.