Roy de Wit

Trouwambtenaar

Een lach, een vriendelijk bedankje, mooi gedaan...

Precies zoals het moest. Luchtig, humor, creatief en daar waar het moest ook serieus of emotioneel. Nergens te. Dat zijn de opmerkingen die ik doorgaans terug krijg net na de ceremonie. Van het bruidspaar zelf of van andere aanwezigen. En zelf? Zelf ga ik nagenoeg altijd ook met een voldaan en trots gevoel weer huiswaarts. Want het is niet niks... zo een wettelijke handeling doen die een behoorlijke impact heeft. Het is toch ‘de dag’ voor het bruidspaar. De dag waar ze zolang naar uitkijken die heel romantisch iets bezegelt. Of juist de dag dat het papierwerk geregeld is en we gewoon door kunnen gaan zoals we altijd deden. Als ik het dan voor elkaar krijg dat men krijgt wat men wil, dan heb ik het goed gedaan.

Wie ben ik?

Bouwjaar 77, sportief, gezond, muzikaal, man en vader, sociaal, empathisch, humor en vooral een voorliefde om te werken voor en met mensen. In het dagelijks leven werkzaam in het gevangeniswezen en als officiële nevenfunctie dus trouwambtenaar oftewel BABS. Hobby’s in voetbaltrainer en muzikant (drummer) in een rock-coverband en theatrale rock/feestact. Je gooit er bij mij een kwartje in en ik blijf ratelen. Ik pas me heel makkelijk aan mijn omgeving aan en heb een meer dan gezond improvisatievermogen. Ik heb ruime ervaring in presenteren en organiseren wat me goed af gaat.

Wat krijg je met mij als trouwambtenaar?

Een op maat gemaakte ceremonie. Jullie verhaal zonder dat het een standaard levensloop is. Want immers... wat zou ik die mensen op de ceremonie nou nog voor nieuws kunnen vertellen? Zij kennen jullie veel beter dan ik, zijn veel closer met jullie. Maar wat dan? Dan ga ik juist op zoek naar die connecties. Van jullie als stel maar ook met jullie omgeving en sociale kring. Ik ga op zoek naar thema’s. Iets wat als rode draad kan leiden voor een ceremonie waarin jullie je herkennen, de aanwezigen interactief in mee kunnen doen en iedereen zo uiteindelijk met een goed gevoel de zaal of locatie verlaat. Soms een quiz, soms een recept, soms een levensverhaal of een aanzoek. Alles kan voorbij komen. Resultaat is overigens wel vaak hetzelfde: uiteindelijk ben je getrouwd en heb ik dat bezegeld.

Dus wil je een passende ceremonie waarin je eigen idee, wensen, gevoelens en verhaal naar voren komen, het niet standaard is maar uniek en in alle vormen mogelijk? Dan zou je een kennismakingsgesprek met mij kunnen aanvragen. Met enkele contacten, een telefonisch gesprek en een kennismakingsgesprek weet ik zeker dat we een ceremonie op kunnen zetten die voor jullie helemaal prettig voelt. En als het nodig is dat we meerdere keren samenkomen... geen enkel probleem. Ik ben zo flexibel als een loden deur. Veel succes met het maken van al jullie belangrijke keuzes en wie weet tot ziens!