Hulp bij het huishouden

Heb je hulp nodig bij het huishouden en kun je die niet krijgen van bijvoorbeeld familie, buren of vrijwilligers? Dan kunnen wij jou misschien helpen. 

Stap voor stap

  1. Je maakt een afspraak met Loket WegWijs.
  2. Neem iemand mee naar het gesprek. Iemand die je vertrouwt en die jouw situatie goed kent.
  3. Samen bespreken wij jouw situatie en jouw mogelijkheden.

Vergoeding kosten

Je kunt op twee manieren vergoeding voor de kosten van huishoudelijke ondersteuning krijgen. Via zorg in natura of via een persoonsgebonden budget (pgb).

Zorg in natura

Samen bekijken we welke aanbieder het meest geschikt is. We maken afspraken en regelen jouw huishoudelijke hulp.

Persoonsgebonden budget

Bij persoonsgebonden budget kies je zelf wie jou helpt. Je krijgt een geldbedrag, maakt afspraken met jouw hulp en zorgt dat de hulp betaald krijgt. Vraag je een persoonsgebonden budget aan? Dan bekijken we of jij deze zaken zelf kunt regelen.  

Eigen bijdrage

Ondersteuning vanuit de Wmo kost voor alle huishoudens maximaal € 20,60 per maand. Je betaalt nooit meer dan dat bedrag per maand. In een sommige gevallen hoef je geen eigen bijdrage te betalen (bijvoorbeeld als je een laag inkomen hebt of als je partner nog niet de AOW-leeftijd heeft bereikt). Bij de berekening van de eigen bijdrage kijken we niet naar de hoogte van het inkomen en vermogen. Meer informatie over de eigen bijdrage vind je op de website van het CAK.

Huishoudelijke hulp na ziekenhuisopname

Vind je het fijn om na een ziekenhuisopname bij thuiskomst hulp te krijgen bij het huishouden? En heb je niemand die jou kan helpen? In sommige gevallen vergoedt de zorgverzekering de kosten voor huishoudelijke hulp. Neem hiervoor contact op met jouw eigen zorgverzekering.