Energietoeslag

De energieprijzen zijn flink gestegen. Daar heeft iedereen mee te maken. Vooral voor huishoudens met een laag inkomen kan dit voor financiële problemen zorgen. Ook in 2023 keren we een energietoeslag uit aan huishoudens met een laag inkomen. Het gaat om een bedrag van € 800,-. 

Energietoeslag 2023

De inwoners van onze gemeente met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, hebben recht op de energietoeslag. Inwoners die in 2022 de energietoeslag ontvingen, krijgen automatisch bericht vanuit de gemeente over de betaling of mogelijk een nieuwe aanvraag. De automatische betaling zal in december 2023 zijn. Lees het laatste persbericht hierover.

Doe je een nieuwe aanvraag Energietoeslag?

Inwoners die in 2022 geen recht hadden op de energietoeslag en alsnog een aanvraag willen doen, kunnen dat nu doen: vanaf 1 januari tot en met 31 maart 2024 kunnen zij een formulier halen bij de receptie van het gemeentehuis. De toeslag kun je nog tot en met 31 maart aanvragen.

Berichtenbox ‘Mijn Overheid’

Ben je aangemeld bij de berichtenbox van ‘Mijn Overheid’ ? Dan kan het zijn dat je onze berichtgeving via dat kanaal binnenkrijgt. Je krijgt in jouw eigen mailbox altijd een bericht dat er één of meerdere berichten voor je klaarstaan in de berichtenbox van ‘Mijn Overheid’.

Geld besparen op je energierekening?

Wil je weten wat er mogelijk is? Meld je dan aan voor een gesprek met een energiecoach van BINT Welzijn. Een energiecoach is een vrijwilliger die een training heeft gevolgd over energie besparen. Met de energiecoach kijk je naar jouw energierekening en kijken jullie hoe je meer kunt besparen op het energiegebruik in huis. Energiecoaches kunnen je tips en trucs geven. Dit kan de rekening soms wel met een tientje of meer per maand omlaag brengen. De tips en informatie van de energiecoach zijn gratis en vrijblijvend. 
Voor een afspraak kun je bellen naar 073-5515432 of mailen naar energiecoach@bintwelzijn.nl.

Hulp nodig?

Heb je schulden of problemen met geld? Dan kunnen wij jou misschien helpen. Voor deze hulp hoef je niet te betalen. Neem contact op met Wegwijs via telefoonnummer (073) 553 16 00.

Extra hulp