Energietoeslag

De energieprijzen zijn flink gestegen. Daar heeft iedereen mee te maken. Vooral voor huishoudens met een laag inkomen kan dit voor financiële problemen zorgen. Ook in 2023 keren we een energietoeslag uit aan huishoudens met een laag inkomen. Het gaat om een bedrag van € 800,-. 

Energietoeslag 2023

De inwoners van onze gemeente met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, hebben recht op de energietoeslag. Alle huishoudens die in 2022 een energietoeslag kregen, hebben in het voorjaar van 2023 nog een betaling ontvangen.

Tweede betaling energietoeslag 

De tweede betaling wordt uitgekeerd nadat de Wet Energietoeslag 2023 is aangenomen. Dit zal in december zijn. Inwoners die in 2022 de energietoeslag ontvingen, krijgen automatisch bericht vanuit de gemeente over de betaling of mogelijk een nieuwe aanvraag.

Nieuwe aanvraag Energietoeslag 2023

Inwoners die in 2022 geen recht hadden op de energietoeslag en in 2023 een aanvraag willen doen, moeten wachten. Nieuwe aanvragen kunnen waarschijnlijk per 1 januari ingediend. Zodra de energietoeslag aangevraagd kan worden, zullen we dat via de website en de gemeentepagina laten weten. 

Berichtenbox ‘Mijn Overheid’

Ben je aangemeld bij de berichtenbox van ‘Mijn Overheid’ ? Dan kan het zijn dat je onze berichtgeving via dat kanaal binnenkrijgt. Je krijgt in jouw eigen mailbox altijd een bericht dat er één of meerdere berichten voor je klaarstaan in de berichtenbox van ‘Mijn Overheid’.

Hulp nodig?

Heb je schulden of problemen met geld? Dan kunnen wij jou misschien helpen. Voor deze hulp hoef je niet te betalen. Neem contact op met Wegwijs via telefoonnummer (073) 553 16 00.

Extra hulp