Energietoeslag

De energieprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen. Daar heeft iedereen mee te maken. Vooral voor huishoudens met een laag inkomen kan dit voor financiële problemen zorgen. Ook in 2023 komt er weer een energietoeslag. Wanneer dit precies is, is nog niet bekend. Zodra we meer weten, passen we deze pagina aan met het laatste nieuws. 

Energietoeslag 2023

De energietoeslag over 2022 kun je niet meer aanvragen. In 2023 komt er een nieuwe energietoeslag. Wanneer er meer bekend is over de energietoeslag van 2023 lees je dat op deze pagina. We wachten op de wet energietoeslag 2023, waarschijnlijk is deze in juni 2023 bekend. Eerder verwachten wij geen nieuws hierover. 
Heb je in 2022 de energietoeslag ontvangen dan krijg je automatisch bericht van ons. Is jouw energierekening gestegen en kom je hierdoor nu financieel in de problemen? Naast de energietoeslag is er nog meer hulp voor je.

Hulp bij hoge energiekosten

Maak je je zorgen of je de energierekening wel kan betalen? En wil je besparen op energie? De gemeente kan je daarbij helpen. Ga naar hulp bij geldzorgen voor meer informatie of neem contact op met Wegwijs.

Vragen en antwoorden

Ik heb nog geen energietoeslag aangevraagd voor 2022. Wat moet ik nu doen?
Voor 2022 kun je geen energietoeslag meer aanvragen. Voor 2023 kun je nu nog geen aanvraag indienen. Zodra er meer bekend is, lees je dit op deze pagina.

Wat zijn de voorwaarden om de energietoeslag 2023 te krijgen?

De voorwaarden voor de energietoeslag in 2023 zijn nog niet bekend. Ook kun je de energietoeslag voor 2023 nog niet aanvragen. Zodra de informatie hierover bekend is, plaatsen we dat op deze pagina. 

Extra hulp