
Wat doet de kinderburgemeester?
De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Als kinderburgemeester ga je regelmatig met de burgemeester of een wethouder op pad. Dit is niet verplicht en doe je alleen als het uitkomt natuurlijk.
Wat ga je dan doen als je samen op pad bent? Een aantal voorbeelden:
- Openingen van gebouwen en evenementen.
- Intocht Sinterklaas.
- Sleuteloverdracht jeugdcarnaval.
- Herdenking 4 en 5 mei.
- Een halve dag meekijken bij brandweer en politie.
- Mogelijkheid om naar de landelijke kinderburgemeesterdag te gaan.
- Je geeft wel eens advies als er vragen komen over spelen, sport en onderwijs.
- Uitreiken van de jeugdlintjes.
- Op verjaardag bij een 100 jarige inwoner.
- Herdenking Gedenk Hen Die Vielen.
De activiteiten kunnen soms in het weekend zijn of onder schooltijd. Dit gaat altijd in overleg met je ouders en met je school.

Kinderburgemeester 2021/2022 Lin van Hout
Wil jij het komend schooljaar 2022/2023 kinderburgemeester zijn?
Burgemeester Han Looijen houdt graag contact met onze jongste inwoners en gaat graag samen met jou op pad. Voor het nieuwe schooljaar 2022/2023 zijn we op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester.
Vind jij het leuk om je mening te geven namens alle kinderen en om mensen te ontmoeten? Lijkt het je interessant om bij allerlei evenementen/bijeenkomsten te zijn? Stuur dan een brief! Dit kun je natuurlijk ook samen met je ouders doen.
Je kunt kinderburgemeester worden als:
- Je volgend jaar een leerling van groep 8 van de basisschool bent.
- Je in de gemeente Sint-Michielsgestel woont (Berlicum, Middelrode, Den Dungen, Gemonde, Maaskantje en natuurlijk Sint-Michielsgestel).
- Je het leuk vindt om mensen te ontmoeten (ook volwassenen).
- Je graag betrokken bent bij activiteiten die binnen de gemeente worden georganiseerd.
- Je graag je mening geeft.
Hoe kun je kinderburgemeester worden?
Laat vóór 10 juli 2022 weten waarom je een geweldige kinderburgemeester zou zijn. Stuur een e-mail naar sollicitatiekinderburgemeester@sint-michielsgestel.nl.
In de brief stel je jezelf voor. Er staat zeker in: je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres en op welke school je zit. Je schrijft waarom je kinderburgemeester zou willen worden.
Voor de zomervakantie krijg je bericht of je wel of niet bent uitgekozen voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek heb je na de zomervakantie met de burgemeester en duurt ongeveer een ½ uur (na schooltijd). Uit deze gesprekken blijven 2 kinderen over. Zij krijgen een 2e gesprek en geven dan een presentatie met als onderwerp: “Wat zou ik doen als ik burgemeester ben”. Uit deze 2 kinderen wordt de kinderburgemeester gekozen. Begin oktober wordt de kinderburgemeester voorgesteld aan het begin van de raadsvergadering. Daarna ga je snel aan de slag als kinderburgemeester.