Heb je een nieuw sportinitiatief? Meld je aan!

Sinds kort is er in onze gemeente een regeling voor financiële ondersteuning van nieuwe sport- en beweegactiviteiten. Deze regeling komt voort uit het Sportakkoord, dat in december 2023 is vastgesteld.

Ideeën voor meer bewegen

Heb je als sport- en beweegaanbieder, bedrijf, individu, onderwijsinstelling of andere (maatschappelijke) organisatie een idee of initiatief om meer mensen meer in beweging te krijgen? Meld je dan aan. Het kernteam Sportakkoord kijkt of je in aanmerking komt voor financiële ondersteuning voor jouw initiatief. Het kernteam bestaat uit vertegenwoordigers van sport- en beweegaanbieders uit de gemeente Sint-Michielsgestel en vertegenwoordigers van de GGD en Bint Welzijn.

Spelregels

Om te beoordelen of een initiatief in aanmerking komt voor een bijdrage, hebben we een paar criteria opgesteld. De belangrijkste zijn:

  • Het initiatief moet bijdragen aan één of meerdere ambities uit het Sportakkoord:
    - Het versterken van het fundament van de sportsector;
    - Het vergroten van het bereik van sport en bewegen;
    - Het beter zichtbaar maken van sport en bewegen.
  • Er moet sprake zijn van een samenwerking met andere partijen.
  • Het gaat om een aanjaagbudget (stimuleren/opstarten/aanjagen). Wij gaan uit van cofinanciering. Dit betekent dat er sprake moet zijn van eigen inbreng van middelen of andere dekkingsmogelijkheden.
  • Gaat het om een bestaand initiatief of project? Dan is er sprake van een aanvulling, verbreding, verduurzaming of doorontwikkeling van het initiatief of project.

Beschikbaar budget

In 2024 is een bedrag beschikbaar van ongeveer € 20.000,-. Hierbij geldt op = op. In 2025 gaat de regeling opnieuw open.

Aanvraag doen voor een initiatief

Je kunt een aanvraag indienen bij Bint Welzijn. Op de website van Bint Welzijn vind je het aanvraagformulier en alle spelregels. Ga naar de website van Bint Welzijn. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met het kernteam via e-mail: sportakkoordsmg@bintwelzijn.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.