Rijbewijs

Let op

Belangrijke informatie over rijbewijzen en code-95:

  • Rijbewijs dat verloopt tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020 blijft 9 maanden na vervaldatum geldig. Deze periode gaat in vanaf de dag dat het rijbewijs is verlopen. Verlengen voor die tijd blijft uiteraard gewoon mogelijk. 
  • Vrijstelling Code 95 vervalt. Alle rijbewijshouders met een C en/of D rijbewijs geboren voor 1 juli 1955 met een nu nog geldige code 95, ontvangen een brief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bekijk alle informatie op de website van de RDW.
  • Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs. De regeling geldt tot 31 december 2020. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR.

Ben je geslaagd voor je rijbewijs of is jouw rijbewijs verlopen? Maak dan een afspraak om het persoonlijk aan te vragen in het gemeentehuis. Je kunt kiezen voor een gewone aanvraag of voor een spoedaanvraag. Het rijbewijs ligt na een gewone aanvraag na vijf werkdagen voor je klaar bij de receptie van het gemeentehuis.

Of ben je op zoek naar

Stap voor stap

  1. Een rijbewijs vraag je persoonlijk aan.
  2. Maak online een afspraak rijbewijs aanvragen.
  3. Kom persoonlijk met de benodigde documenten naar het gemeentehuis.
  4. Kies bij de aanvraag eventueel voor spoed.
  5. Haal jouw rijbewijs persoonlijk op na vijf werkdagen of eerder als je een spoedaanvraag deed.
  6. Je haalt je rijbewijs zonder afspraak op bij de receptie in het gemeentehuis.