Beoogd burgemeester van Sint-Michielsgestel

De gemeenteraad van Sint-Michielsgestel draagt de heer Eiko Smid (55 jaar) voor als nieuwe burgemeester van de gemeente. Dit heeft de raad bekendgemaakt tijdens de openbare raadsvergadering van 7 maart 2024. De heer Smid volgt daarmee waarnemend burgemeester Erik Ronnes op. 

Achtergrond

De beoogd burgemeester komt uit Zwolle. De heer Smid is tot op heden Chef Kabinet in de provincie Overijssel. Vanuit deze rol is hij nauw betrokken bij het burgemeestersambt. Daarnaast is de heer Smid langdurig werkzaam geweest in de advieswereld op het gebied van strategische advisering in het openbaar bestuur.

Eerste reactie

In een eerste reactie op zijn aanbeveling geeft Eiko Smid aan “heb er heel veel zin in, ik zie er enorm naar uit, hartstikke gemotiveerd”. 

Alle vertrouwen

Op de burgemeestersvacature reageerden in totaal 19 personen, waarvan 14 mannen en 5 vrouwen. Yvonne Matthijsse, voorzitter van de vertrouwenscommissie is daar blij mee. “We zijn zeer tevreden met het aantal reacties dat we gehad hebben, maar ook over de kwaliteit van de kandidaten. We hebben als commissie mooie gesprekken gevoerd met alle sollicitanten. De raad heeft er alle vertrouwen in dat we met Eiko Smid de beste burgemeesterskandidaat voor Sint-Michielsgestel gevonden hebben. ”

Beëdiging

Als minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de aanbeveling goedkeurt, zal Eiko Smid op 7 mei beëdigd worden als nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel. Tot die tijd blijft Erik Ronnes waarnemend burgemeester in Sint-Michielsgestel.