Bestemmingsplan Wonen op de Donk ter vaststelling naar de raad

Het college van B&W heeft onlangs ingestemd met het bestemmingsplan Wonen op de Donk. Aan de Donksestraat in Den Dungen is ruimte voor 43 woningen, waarvan 11 sociale huurwoningen en 11 woningen voor starters en senioren. Op deze locatie is op dit moment een veehouderij en een kleinschalig graafmachineverhuurbedrijf gevestigd. Wonen op de donk wordt op 18 april behandeld in de raad. 

Divers woningaanbod

Het bouwplan krijgt een dorpse en landelijke uitstraling. In totaal is er ruimte voor 43 woningen, waaronder 12 vrijstaande woningen, 11 sociale huurwoningen, 11 woningen voor starters of senioren, 4 patiowoningen, en 3 boerderijwoningen. De bestaande woonboerderij wordt gesplitst in 2 woningen.

Daarnaast is er veel aandacht voor groen en waterberging in het gebied. Er worden diverse wadi’s en watergangen aangelegd om het regenwater zoveel mogelijk in het gebied vast te houden. Rondom het plan wordt in overleg met de buren passende beplanting aangebracht en binnen het plangebied is er ook ruimte voor een speelterrein.

Aanpassingen na zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft eind vorig jaar zes weken ter inzage gelegen. Twee zienswijzen geven aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. In een nota van zienswijzen geeft de gemeente aan op welke wijze zij met de reacties omgaat.

Verdere stappen

Na vaststelling door de gemeenteraad, ligt het plan opnieuw ter inzage voor zes weken. Indien er geen beroep wordt ingediend, treedt het plan in werking. Dan kan de initiatiefnemer met het plan aan de slag.