Natuurontwikkeling Bossche Broek Zuid van start

Brabants Landschap is begin april gestart met de herinrichting van het Bossche Broek Zuid. Dit gebied is aangewezen als Natte Natuurparel én het maakt deel uit van het Natuurnetwerk Brabant. De natuur hier heeft veel te lijden onder verzuring en verdroging. Brabants Landschap vormt de voormalige landbouwgronden om tot meer biodiverse en natuurrijke natuurtypen.

Werken aan sloten en bodem

Er wordt gewerkt aan het ondieper maken van sloten, en het aanleggen, vervangen en verwijderen van duikers en stuwen. Ook wordt op een aantal plekken de voedselrijke grond afgegraven, de gewenste natuurtypen hebben juist baat bij een voedselarme bodem. Een gedeelte van de grond wordt gebruikt voor het dempen en ondieper maken van de sloten, het herstellen van de wandelpaden op de historische kades en het herstellen van de dijk langs de Dommel. De rest van de afgegraven grond wordt het gebied uitgereden via de N617 (Bosschebaan).

Tijdelijke afrit

Er is een nieuwe tijdelijke afrit gerealiseerd ter hoogte van natuurtheater La Damoiselle in Sint-Michielsgestel. De vrachtwagens maken buiten de spits gebruik van deze aansluiting, de doorstroming wordt geregeld door middel van verkeerslichten. Deze tijdelijke afrit blijft naar verwachting een half jaar in gebruik. Aannemingsbedrijf Vissers Ploegmakers voert tot eind 2024 werkzaamheden uit ten behoeve van de natuurontwikkeling. Samen creëren we een natuurrijk Bossche Broek Zuid vol leven!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.