Verwijderen van onkruid op verhardingen

De aannemer start in de week van 8 april met het verwijderen van onkruid op verhardingen. We verwijderen het onkruid op de stenen, klinkers, tegels, stoepen, pleinen en de parkeervakken.

Verwijderen met hete lucht

Het onkruid wordt verwijderd met hete lucht. Door de hitte sterft de plant boven de grond af. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er geen schadelijke chemische stoffen in de bodem terechtkomen. Niet al het onkruid wordt verwijderd; het onkruid rond lantaarnpalen, palen, buitenbanken en aan de rand van verhardingen blijft staan. We herhalen dit proces enkele malen per jaar. Tijdens het verwijderen met hete lucht wordt ongeveer een stoeptegel afstand gehouden van tuinen, schuttingen en geparkeerde auto’s. Zo voorkomen we dat de hitte van de machine eventuele schade veroorzaakt. Je kunt ons helpen door de rand van de verharding tegen je tuin of schutting zelf onkruidvrij te maken.  

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wist je dat we iedere week een digitale nieuwsbrief versturen met daarin een nieuwsoverzicht? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het nieuws in de gemeente in jouw mailbox.