Weet je al hoe jouw woontoekomst er uit ziet?

Onder het motto ‘Weet je al hoe jouw woontoekomst er uit ziet?’ organiseren de seniorenverenigingen KBO-Gestel, SVG, BRES en DuBOS in samenwerking met gemeente Sint-Michielsgestel bijeenkomsten voor inwoners van 55 jaar en ouder. 

Voorbereid

Uit cijfers blijkt dat 98% van de 65-plussers in onze gemeente graag in de huidige woning wil blijven wonen als hun gezondheid dat toelaat. Ook vanuit de landelijke overheid wordt dit gestimuleerd. Tegelijk staat de zorgsector onder druk en worden de voorzieningen op het gebied van ondersteuning, zorg en mobiliteit beperkter. Daarom is het verstandig om er tijdig over na te denken hoe jouw woning en jouw leefomgeving ertoe kunnen bijdragen dat je langer zelfstandig kunt wonen als je ouder wordt.    

Waar en wanneer?

‘Weet je al hoe jouw woontoekomst eruitziet?’ bestaat uit een serie van bijeenkomsten. Deze worden op verschillende locaties aangeboden. De data en het programma van de startbijeenkomst vind je hieronder:

  • Den Dungen, De Litserborg (Litserstraat 2), dinsdag 7 mei 2024 van 13.30 tot 16.00 uur
  • Sint-Michielsgestel, Zaal Overberg (Sint-Michielsstraat 2), woensdag 15 mei van 19.30 tot 22.00 uur
  • Berlicum, Den Durpsherd (Kerkwijk 61),donderdag 23 mei van 14.00 tot 16.30 uur


Tijdens de bijeenkomst neemt Els van Daal, beleidsmedewerker KBO Brabant je mee in:

  • Wat betekent de toenemende vergrijzing voor wonen en zorg voor ouderen? 
  • Hoe kun je je (beter) voorbereiden op het ouder worden: woning, woonomgeving, sociaal netwerk?
  • Wat is er nodig om zelfstandig in jouw (huidige) woning te kunnen blijven? Wat doe je zelf en wat kan een professionele organisatie voor jou betekenen? 


Verder gaan we met kleine groepen in gesprek over concrete situaties.

Aanmelden

Meld je aan voor één van de bijeenkomsten. Hiervoor gebruik je een van de onderstaande mailadressen of je stopt een briefje in de brievenbus bij de genoemde adressen: 


Vermeld bij jouw aanmelding op welke locatie je wil deelnemen en met hoeveel personen je aanwezig bent.