Wil jij ook een boomspiegel?

Vaak vallen ze niet eens op: boomspiegels in jouw straat. Dit zijn kleine stukjes grond rond de stam van een boom. Sinds kort zijn we gestart met een project waarbij je als inwoner jouw eigen boomspiegel kunt adopteren. Door de boomspiegels te beplanten met diverse soorten (bloeiende) planten, worden het heuse mini biotoopjes. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook goed voor de biodiversiteit en klimaatbestendigheid van onze gemeente. En natuurlijk wordt de straat hier ook fleuriger en groener van.

Wat zijn boomspiegels?

Een boomspiegel is een stukje grond rond de stam van een boom. Via de grond krijgen de wortels voldoende lucht en water. Deze plek kun je vaak goed beplanten. Dit is een prima manier om de straat op te fleuren en groener te maken.

Adopteer een boomspiegel

Vind je het leuk om een boomspiegel te maken? Dan kun je, alleen of samen met de buren, een boomspiegel bij ons aanvragen. De gemeente vergoedt €30,- aan plantjes waarmee je jouw eigen boomspiegel kunt inrichten. Ga naar meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van een boomspiegel

Kleurige tegel

Iedere boomspiegel wordt door de gemeente voorzien van een kleurige tegel. Zo weten de medewerkers van de buitendienst dat de boomspiegel door inwoners wordt onderhouden.